Közúton zárt utasterű háromkerekű autó, levegőben helikopterré alakul át a holland Liberty már vásárolható

Már megrendelhető a repülő autó persze nem olcsó!

Helikopterautó

Már előrendelhetőek a Holland gyártású, Liberty nevű repülő autók. A cég már régóta készíti őket, és először öt évvel ezelőtt emelkedett levegőbe az első működőképes gépük.

Az öt év alatt rengeteg fejlesztésen ment keresztül, és mára már sokkal jobb, mint akkoriban, és öt év után eljutottak odáig, hogy mára már forgalomba is helyezhetik a repülő autóikat.

A Liberty egyébként nem repülővé alakul át, hanem helikopterré, a közúton pedig zárt utasterű, háromkerekű autóként működik.

Ilyenkor a gép rotorja összecsukott állapotban helyezkedik el a tetőn.

A gép a földön 160 km/h-val képes menni, a levegőben pedig 180 km/h-val, ami azért igencsak nem kevés.

Az „átalakulása” pedig nagyjából tíz percet vesz igénybe.

A Liberty egyáltalán nem olcsó, hiszen forintra átszámítva 116 millió forintba kerül, így ez is csak a gazdagoké marad. Persze ez a 116 milliós változat csak az alap felszereltségű.

Persze akinek akad rá pénze, az rengeteg időt megspórolhat egy ilyen géppel, és valószínűleg hatalmas élmény is.

gif-2

Kedves Olvasónk!
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Tetszik/Liked” gombra és pipáld ki az értesítéseket, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Káprázatos.