Nap mint nap találkozunk vele mégsem tudjuk, hogy mi céljuk van

Bele sem gondolunk igazából, hogy miért van ott az a valami, márpedig nem véletlenül vannak ám ott, ahol. Szerencsére mi utánajártunk, és most lerántjuk a fátylat ezekről a titokzatos dolgokról. Készüljetek fel, mert most tényleg sokat fogtok tanulni. De ez érdekes lesz, garantálom :)

Most megtudhatjátok, miért is van apró lyuk a repülőgépek ablakain, illetve a tollak kupakjain. Na és a mélyedés a borospalackok alján? Azok sem véletlenül kerültek ám oda. Nézd meg a billentyűzetedet: az F és J betűk gombján van egy-egy vékony vonalka. Hát azok meg mit eresnek ott?

Most eláruljuk. :)

1. Lyukak a tornacipők oldalán

okosodj18

Az első ok a szellőzés, ám ha jobban megnézzük észrevehetjük, hogy ugyanolyan kialakításúak, mint a cipőfűzőnek készített lyukak, ami nem is véletlen, régen ezeket az oldalsó lyukakon is átfűzték a cipőfűzőt, hogy még inkább illeszkedjen a cipő az emberi láb formájához.

2. Lyuk a serpenyők és edények nyelén

okosodj17

Egy okos és kreatív megoldás, hogy ne kelljen a csöpögős fakanalat ide-oda rakosgatnunk a konyhában. Az edény nyelébe állítva tökéletesen megtartja, a lecsöpögő felesleg pedig nem a tűzhelyre vagy a konyhapultra, hanem az edénybe csöpög vissza.

3. Megvastagított műanyagok a kábelek végén

okosodj16

Úgynevezett ferrit-gyűrű, mely segít elnyomni a nagyfrekvenciás elektronikus áramkörök okozta zajokat.

4. Mélyedés a tic-tac nyitófülén

okosodj15

Egyszerű, ám ötletes cukorka-adagoló, hogy ne kelljen mindig a tenyerünkbe szórnunk az egészet.

5. ,,Tollradírozó” radír

okosodj14

Sokakban csak mítoszként él a legendás radír kék oldala, mely a legendák szerint képes kiradírozni a tollat. Az igazság az, hogy valóban, ám kizárólag a vastagabb papírlapokról, az egyszerű sima füzetlapokat például nemes egyszerűséggel kiszakítja.

6. Lyuk a golyóstollak kupakján

okosodj13

A gyerekek, sőt még talán a felnőttek is imádják megrágni olykor a tollaikat. Azért, hogy a véletlenül lenyelt toll-kupakok ne okozzanak azonnal fulladást, ilyen, aprócska lyukakat helyeznek rájuk, hogy a szerencsétlenül járt személy elég levegőhöz jusson, amíg a kiérkező mentősök segíteni tudnak rajta.

7. Extra szövet és gomb

okosodj12

Talán elsőre az tűnik legkézenfekvőbbnek, hogy hiánypótló célból adják ruháink mellé ezeket az extrákat, ám nem ez a kizárólagos ok. A szövetdarabot például azért mellékelik, hogy segítségével letesztelhessük, hogy bírni fogja-e majd a ruhadarabunk az általunk elindítani kívánt mosást.

8. Szegecsek a farmerokon

okosodj11

Elsőre talán úgy tűnhet, hogy csak azért kerülnek fel a nadrágokra, hogy összekarcolhassuk vele az autónkat, de azért ez nem teljesen így van. Valójában ugyanis a farmer leggyengébb pontjait hivatott összekapcsolni, ahol a sima varrások önmagukban kevesek lennének és könnyedén elszakadnának. Ezzel a megoldással azonban strapabírókká válnak.

9. Nyíl az üzemanyag jelző piktogram mellett

okosodj10

Te is voltál már gondban egy benzinkútra behajtva, hogy vajon melyik oldalt is lehet a tanksapka nyílás az autón? Pedig elvileg nem lenne szabad, az autók túlnyomó többségében ugyanis az üzemanyag jelző mutató alatti piktogram mellett egy apró nyíl is található, mely megmutatja, hogy az autó melyik oldalán helyezkedik el az üzemanyagtank nyílása.

10. Műanyag alátét a kupakokban

okosodj9

Ahogy az azért sejthető is, tömítési céllal kerülnek bele a kupakokba ezek a puha alátétek, hogy a palackok még jobban záródjanak és egy cseppnyi levegő se szivároghasson át a kupakokon.

11. Lyuk a tésztaszedő közepén

okosodj8

A tészta porciózására szolgál. Gondoltad volna? :)

12. Apró lyuk a repülőgép ablakán

okosodj7

Egyrészt a légnyomás-kiegyenlítés miatt van rájuk szükség, másrészt pedig, hogy ne párásodhassanak be a repülőgép ablakai.

13. Lyuk a mérőszalag végén

okosodj6

Ha csavartól szeretnénk távolságot mérni, a kis lyukat a csavar fejébe kell beleakasztani.

14. Fogazott él a mérőszalag végén

okosodj5

Ha nincs kéznél ceruza, ezzel is megjelölheted óvatosan a falat! Bizony, fogadjunk, hogy erre sem gondoltál még! :)

15. Apró lyuk a lakatokon

okosodj4

Segít kiszárítani az esetlegesen a lakat belsejébe került párát és vizet, így megakadályozva, hogy az belefagyhasson a lakat belsejébe.

16. Apró barázda az F és a J billentyűn

okosodj3

A gépírás szabályai szerint a mutatóujjainkat ezen billentyűkre helyezve kell szépen, szabályosan, tíz ujjal gépelni.

gif-2

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Érdekességek.