A beképzelt magyar ujgazdag és a vidéki paraszt története. Ki az okosabb?

Vidéki paraszt

A gazda az út szélén áll a disznónyája mellett, amikor egy fiatal férfi dübörgő Ferrarival megáll mellette. Kiszáll, fehér fogsort villant, majd ezt a fogadást ajánlja a gazdának:
A gazda az út szélén áll a disznónyája mellett, amikor egy fiatal férfi dübörgő Ferrarival meg nem áll mellette. Kiszáll, leveregeti a nadrágjáról a port, fehér fogsort villant és felveszi az Armani napszemüveget. Majd ezt mondja:

– Fogadjunk, hogy meg tudom mondani, hogy hány sertése van itt?! Ha megmondom pontosan, kapok egyet! Áll a fogadás?

A gazda állja a fogadást, mire a fiatalember kiveszi a laptopot a kocsiból. Minden fontos adatot betárol, GPS-en keresztül átpásztázza a területet, táblázatokat és adatbázisokat gyárt. Fél óra múlva kinyomtat a mini nyomtatóján egy 50 oldalas jelentést, majd ezt mondja:

Képtalálat a következőre: „swine farm”

– Megvan! Pontosan 983 disznó!

– Igen – mondja a gazda – igaza van. Válasszon egy disznót…

A fiatal férfi arrogáns vigyorral kiragad egy állatot az állományból és elindul a kocsija felé

– Hé! – mondja a gazda. – Ha kitalálom a foglalkozását, visszaadja az állatot! Áll a fogadás?

– Persze, de úgysem sikerül!

– Ön egy üzleti tanácsadó – vágja rá a gazda, habozás nélkül.

A fiatal férfi teljesen magába roskad.

– Így van. De honnan tudja egyáltalán?

– Egyszerű! Először is, idejön, amikor senki nem hívta meg. Fizetést kér munkaidő után, és olyat akar mondani, amit már egyébként is tudok. Amúgy meg fogalma sincs a szakmámról. Ezért most azt szeretném, ha visszaadná a kutyámat…

fekveneveto

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Humorpercek.