Fűtés nélkül vészelték át a telet! Mit tehetünk a kemény, hideg időjárás ellen?

Jól szigetelő ablakok, szigetelt ház, megfelelő fűtési rendszer stb… Ugye, hogy az üvegházhatásra eddig te sem gondoltál? Lehet, hogy azt fogod gondolni, hogy ez a videó túl szép, hogy igaz legyen, de azt javasoljuk, hogy ismerd meg ennek a svéd házaspárnak a történetét!

Képtalálat a következőre: „дом теплица в швеции”

Mary és Charles Grenmar svéd házaspár, szerettek volna építeni egy új, energiatakarékos házat, de miután elvégeztek minden számítást, akkor lemondtak róla, mert számításaik szerint, túl sok időbe és pénzbe került volna. Ezután a fiatal házaspár találkozott Bengt Warne-val, a kreatív építésszel, aki meglehetősen furcsa javaslatott tett a fiatal házaspárnak: azt tanácsolta, hogy építsenek egy üvegházat a lakás köré.

Képtalálat a következőre: „дом теплица”

A fent említett építész, először 1974-ben próbálta ki ezt a természetes fűtési rendszert, amivel egy egész lakást képes volt megvédeni a hidegtől. A lakás köré egy fedett, fémszerkezetből álló üvegházat épített, amelyet 4mm vastag üveg borított. Ezzel a módszerrel, télen is egy enyhe, mediterrán éghajlatot alakított ki a lakás körül.

Képtalálat a következőre: „greenhouse house”

Képtalálat a következőre: „дом в теплице”

Marie és Charles nyaralója most úgy néz ki, mint amilyent csak a sci-fi filmekben láthatunk. Amikor az utcán hideg tél van, ők nyárias ruhában sétálnak a ház körül. Nemcsak a meleg az egyetlen pozitív dolog aminek örvendeni tudnak, hanem az olyan különleges növényeket is termeszthetnek, mint a füge, paradicsom, uborka stb.

Üvegház

Ezt az ideális álomlakást itthon is meg kell valósítani! Télen rengeteg pénzt lehet megtakarítani, és teljesen független a város zajától!

0-figura

Kedves Olvasónk!
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Tetszik/Liked” gombra és pipáld ki az értesítéseket, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Káprázatos.