Mi játszódik le szervezetünkben a petpalackos viz fogyasztásakor

A legnagyobb kincs az egészség, hiszen ha ez nincs meg, akkor gyakorlatilag képtelenség teljes életet élni. Nem is könnyű egészségesen élni, mivel számos olyan termék van, ami káros anyagok felhasználásával készül, ilyenek a PET palackok is.

Képtalálat a következőre: „petpalackos viz foto”

A gyártókat kötelezték arra, hogy különböző feliratokat, emblémákat, jelzéseket tegyenek az üvegekre, ilyen a HDPE, vagy HDP, ezek azt jelentik, hogy a palack olyan anyagokból készült, amely során nem kerülnek méreganyagok a vízbe, folyadékba, így használatuk biztonságos.

A többi felirat, amelyeket most fel fogunk sorolni, viszont már arra utalnak, hogy nem biztonságosak, sőt az egészségre ártalmasak lehetnek.

PET: nehézfémeket bocsátanak ki, amelyek a szervezet hormonháztartását érintik negatívan.

PVC, vagy 3V: ezek a rövidítések két mérgező anyag jelenlétéről tanúskodnak, amelyeket a gyártás során felhasználtak, és leginkább az emésztésben tehetnek kárt.

LDPE: ez a műanyag nem tartalmaz ugyan kémiai vegyületeket, de csak műanyag zacskók előállítására használható, palackok gyártására nem.

PP: ezt az anyagot a joghurtos dobozok, tejes flakonok előállítására használják, viszont jobb, ha elkerüljük azokat a termékeket, amelyeken meglátjuk a PP jelzést, mivel meddőséget okozhatnak.

Képtalálat a következőre: „petpalackos viz foto”

PS: ez a két betű a kávés műanyagpoharakon szokott megjelenni. Ne igyunk belőlük, mert rákkeltő anyagokat tartalmaz.

Ha semmi felirat nincs egy műanyag terméken, akkor nem lehet tudni, hogy miből készült, így ne vásároljunk semmit azon készítmények közül.

0-figura

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Hirek.