Hálapénz helyett pásztorórával fizetett a nőgyógyásznál

Egy fővárosi nőgyógyász a vádak szerint azt mondta több páciensének is, hogy nem kell fizetniük semmit, ha egy “pásztorórát” kap tőlük. Állítólag várandós nőket is próbált kihasználni. A további irásomban a “pásztorórát” akciónak nevezzem a cenzura miatt!

Lenne egy cselem, hogy megúszd ingyen. Csak a laborok kellenek, a többi rajtad áll. Van mire költened, nem? – vetette fel köntörfalazás nélkül ötletét az orvos Rózsának. Hamarosan kiderült, más nőkkel is próbálkozott már. Jázminnak például hónapokon át írogatott, hol SMS-ben, hol egy közösségi oldalon. A fehér köpenyes zaklatót nem zavarta, hogy a nő a férjével épp gyereket tervez.

Válaszolgatni kezdett a nőgyógyásznak, megkérdezte, mibe kerülne a műtét a doki szabályai szerint. “Nézd, egy alkalom, annyiért egy rezidens végzi a műtétet, én főorvos vagyok” – felelt a nőgyógyász. Amikor a nő azt kérdezte, hányszor kell majd “fizetnie”, a doktor azt válaszolta: “amíg nem mondom, hogy vége. Jössz, amikor szólok, de nem kérdezel, nincs kifogás, jössz egyből”.

Nőgyógy

Szerette volna, ha meglátogatom, amikor ügyeletes. Később, amikor már babát vártam, azt akarta, hogy nála szüljek, ami nem került volna pénzbe, ha találkozgatnánk – mondta a másik érintett, akinek azt is mondta az orvos, hogy pusztán akciókapcsolatot akar.

A harmadik nőt akkor is molesztálta a doktor ajánlataival, amikor már babát várt.

– Aberrált akciókkal ostromolt, amelyekre ha nem reagáltam, mindig megsértődött. Hiába kérleltem, hogy hagyja abba, nem állt le. Még családon belül sem mertem megosztani senkivel ezt, annyira kellemetlen volt, még én éreztem magam bűnösnek – magyarázta Viola.

Rózsa végül úgy döntött, lebuktatja az orvost. Válaszolgatni kezdett a nőgyógyásznak, megkérdezte, mibe kerülne a műtét a doki szabályai szerint.

„Nézd, egy alkalom, annyiért egy rezidens végzi a műtétet, én főorvos vagyok – felelt a nőgyógyász.

Beszélgetés: az internetes csevejben alkudozott az orvos és az őt lebuktató asszony

Amikor Rózsa azt kérdezte, hányszor kell majd „fizetnie”, a doki így felelt: „Amíg nem mondom, hogy vége. Jössz, amikor szólok, de nem kérdezel, nincs kifogás, jössz egyből.”

A gátlástalan orvost végül megkereste a Házon kívül stábja is, akik szembesítették gyomorforgató tetteivel. Az orvos persze tagadott, a szerinte alaptalan vádaktól azonban furcsa mód nem lett dühös. A három nő eddig még nem tett feljelentést – mindannyian tartanak attól, hogy egy főorvos ellen kellene vallaniuk.

– Egyértelmű, hogy ez az orvos visszaélt a beteg bizalmával. A visszaélés is erőszak, kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket próbált befolyásolni – mondta Wirth Judit, a NANE munkatársa.

buck

Kedves Olvasónk!
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Hirek.