A házaspár nem tudta feldolgozni a gyászt, elhunyt csecsemőjükkel voltak még 16 napon keresztül

Charlotte és Szakács Attila 2015-ben házasodtak össze és mindennél jobban vágytak egy közös gyermekre. 2016 áprilisában eljött a nap – Charlotte 21. szülinapja előtt – ,amikor megtudták, hogy hamarosan szülők lesznek. Charlotte terhes lett.

A 28 éves Attila és felesége a 21 éves Charlotte babája súlyos betegen jött a világra és csak négy hétig lehettek vele…

A házaspár nem tudta feldolgozni a gyászt, ezért a kórház megengedte, hogy elhunyt csecsemőjükkel legyenek még 16 napon keresztül.

A babáról a terhesség 20. hetében, a genetikai vizsgálaton derült ki, hogy súlyos kromoszóma-rendellenessége van, ún. kromoszóma transzlokációja.
Ezt azt jelenti, hogy a normálistól eltérő jellegű a kromoszómái elrendeződése.

A kis Evelin végül december 13-án született meg 2 kiló 40 dekával és azonnal lélegeztetőgépre kellett tenni.

A babát Charlotte három napig nem is ölelhette magához.

A baba légút és aortaszűkölettel jött a világra, az agya pedig nem fejlődött ki rendesen. Emiatt a pici nem tudott lélegezni és nem végezhették el rajta a szívátültetést, amellyel esélye lett volna az életben maradásra.

A kislány négy hétig harcolt az életéért, de végül január 10-én feladta a küzdelmet és szülei karjában elhunyt.

A házaspár méltó módon szeretett volna elbúcsúzni a babájuktól és a pici halála után a hospice szolgálat biztosított nekik egy szerkezetet. Ez hideg vizet szivattyúz a bölcső bélésébe, amely hidegen tartja a holttestet és lelassítja a halál után zajló folyamatokat.

Így a pár a január 26-i temetésig még 16 napot lehetett együtt a halott csecsemőjükkel. Ebből 12 napot a hospice-ban voltak, majd 4 napig az otthonukban.

“Sokan még nem is hallottak erről a lehetőségről, és más szülők bátorítására úgy döntöttünk, felhívjuk rá a figyelmet. Tudom, hogy nem mindenki számára ez a legjobb döntés, de fontos volt, hogy együtt lehessünk, mint család, hogy megölelhessük a kislányunkat” – mondta később a gyászoló anya.

Charlotte szerint sokat jelentett nekik, hogy időt tölthettek el a babájukkal és ettől érzelmileg feltöltődtek attól, hogy beszélhettek a babához a babakocsijában.
“Nagyon ideges voltam, mikor hazahoztuk, mert fogalmam nem volt, hogyan hat majd rám. De nemcsak miattunk, hanem Evelin miatt is fontos volt, hogy hazajöjjünk” – mondta az asszony.

Attila és felesége mindezt kórházi engedéllyel tették, ott lehetőséget biztosítanak a babájukat elvesztett szülőknek a gyász hasonló feldolgozására.

A házaspár a halott kislányukkal együtt töltött időt szívfacsaró képeken is megörökítette azért, hogy másoknak segítsenek a történetükkel.

Attila és neje végül úgy érzik, sikerült elengedni halott kislányukat, aki most már jobb helyen van.

Egy videó a történetről:

.

00

Kedves Olvasónk!
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Megdöbbentő.