Érdekes adatbázisra bukkantunk, ird be a neved, és megtudhatod, mennyire volt népszerű, mikor születtél

A Time.com-on találtunk egy érdekes interaktív adatbázist, melyben keresztnevekre lehet keresni, a rendszer pedig megmutatja, hogy az mennyire volt népszerű az elmúlt 110 évben.

Az adatbázist elsősorban angolszász nevekre hangolták, de próbaként beütöttünk néhány magyar keresztnevet ékezet nélkül, és azt láttuk, hogy azok kapcsán is mutat adatokat a rendszer.

Képtalálat a következőre: „diagram”

A Béla (Bela) névnél például azt láttuk, hogy az az adatbázis szerint 1915-ben volt a legnépszerűbb, a ’30-as években viszont alig kapta valaki. Az Ilonára rákeresve azt láttuk, hogy a ’30-as évek végétől a ’40-es évek végéig volt a legnépszerűbb. A Márta (Marta) 1950-ben lett gyakori, de egészen a mai napig nem elhanyagolható, bár a grafikon szerint folyamatosan csökken a népszerűsége.

Tegyél te is egy próbát. Kattints a képre, ott állítsd be, hogy női (woman) vagy férfi (man) névre keresel, az időcsúszkán pedig megadhatod a születési dátumot is. Ezután a “named” utáni vonalnál tudod begépelni a kívánt nevet, a “Find out” megnyomásával pedig jön az eredmény.

0-figura

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Legfrisseb hirünk.