A házban lakó démonok és szellemek még ma is aktívak, arra várnak, hogy egy élő lélek költözzön be

A Thomas Whaley által épített ház eredetileg egy temetőre épült, és megépítését követően egészen a család különböző tagjainak haláláig rengeteg paranormális jelenség helyszíne volt.

A Whaley-ház mind a mai napig a világ, és Amerika egyik legjobban kísértett szellemházaként van számon tartva. Nem véletlenül, ugyanis fénykorában havonta több százszor tapasztaltak különféle paranormális jelenségeket a házban, és a közvetlen környékén.

Egyesek szerint a házban lakó démonok és szellemek még ma is aktívak, és csak arra várnak, hogy egy élő lélek költözzön be a falak közé…

Thomas Whaley kezdte el építeni a házat valamikor 1857-ben, amikor ő, és felesége San Diegoba költöztek. Eldöntötték, hogy egy teljesen új otthont építenek maguknak.

Képtalálat a következőre: „casas embrujadas en estados unidos”

Ha már akkor tudtak volna a helyet övező számtalan titokról, és az átokról, mely a földet sújtotta, talán soha nem kezdenek építkezésbe.

Már az építkezések alkalmával is több munkás számolt be szokatlan dolgokról. Volt, hogy szerszámaiknak veszett nyoma – ez még magyarázható lenne túlbuzgó kollégákkal is – de volt olyan, hogy az éjszakába nyúló műszakok végén gyermeksikolyokat hallottak, de nem találtak senkit a közelben.

Képtalálat a következőre: „whaley house flint”

Ezt Mr. Whaley-nek is elmondták a munkások, aki utána járt, hogy mi is volt a múltja annak a területnek, amelyre a ház épült.

Mire készen volt a ház, akkor lebbent fel a fátyol a borzalmas titokról, miszerint a helyszín, amire a ház épült, réges régen egy hatalmas temető volt.

És nem is ez volt a legborzalmasabb dolog az egészben, hanem az, hogy az is kiderült, hogy egy James Jim nevű kegyetlen bűnözőt itt akasztottak fel.

Képtalálat a következőre: „whaley house ghost window”

Időnként szellemalakokat vélnek fölfedezni ma is a házban, és a ház körül.

Ennek ellenére beköltöztek, remélve, hogy ez nem üt vissza később rájuk. Azonban alig töltöttek el néhány kellemes, viszonylag eseménytelen hónapot, hamar beköltözött a házban a félelem, és a tragédia szaga.

Rögtön az első év elteltével a családfő fia, Thomas Whaley Jr. váratlanul meghalt 18 évesen skarlátban.

Képtalálat a következőre: „whaley house san diego”

A család gyásza nem tarthatott sokáig, mert nem sokkal ezután rejtélyes módon tűz ütött ki a házban, és egy rövid időre máshol kényszerültek lakni. míg a szükséges javításokat elvégezték a házon.

Két évtizednyi csend, és nyugalom következett. Mintha a tűzzel együtt az összes gonosz erő elszállt volna a házból.

Időnként ugyan felbukkantak kísérteties hangok, és forrás nélkül kopogások is hallatszottak a tetőszerkezetről, de nem történtek különösebben ijesztő dolgok a családdal.

szellemhaz

Aztán 1882-ben az ötödik Whaley gyermek Violet mellkason lőtte magát egyik este. Később kiderült, hogy a nő öngyilkos lett, noha sokan úgy gondolják, hogy szellemek kényszerítették őt.

A rákövetkező évek sem teltek eseménymentesen. Tragédiák újabb sora következett. Anna Whaley, a férfi felesége három fiukkal haltak meg a falak között.

Képtalálat a következőre: „Whaley House”

Összesen hatan haltak meg a családból, amit aligha lehetett a véletlennel magyarázni az évek során.

Azóta múzeumként működik az épület, és aligha lenne élő épeszű ember, aki egy éjszakára is beköltözne az átok, és tragédiák egész sora által sújtott házba.

0-figura

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Megdöbbentő.