Tudtad, hogy 750 dollárért már lehet tízezer hamis Facebook-profilt kapni?

Képtalálat a következőre: „Fb profil foto”

A Trumpot támogató titkos robothálózat most Merkel ellen fordult

Az az automata rendszer, amely a választási kampányban Trumpot támogatva Hillary Clinton-ellenes üzenetekkel árasztotta el a közösségi médiát, a berlini merénylet nyomán átállt Angela Merkel támadására. Most Merkelnek kell kiállnia azt, amit korábban Clintonnak. Tudtad, hogy 750 dollárért már lehet tízezer hamis Facebook-profilt kapni?

Képtalálat a következőre: „Fb profil foto”

Vér tapad a kezeihez, Merkel nyitott határok-politikája felelős a Berlinben elkövetett kamionos merényletért – idézi a Bloomberg.com az egyik Twitter-felhasználó üzenetét. Az illető, vagy inkább az említett felhasználónév működtetője egy hamisított képet is mellékelt, amelyen Merkel a szóban forgó kamion mellett áll Berlinben, vérfoltos kézzel.

A kamionos merénylet óta tucatjával kezdtek el a Twitteren, Facebook-on olyan felhasználók, akik korábban Trump mellett kampányolva Clintont mocskolták, most pedig nagyon hasonló üzenetekkel Merkel ellen fordultak. Valószínűsíthető, hogy ezek robot-felhasználók, úgynevezett „botok”, amelyek egy nagyobb támadást indítottak – írják.

Kapcsolódó kép

Botok és trollok

Emlékeztetnek arra, hogy jövő ősszel Németországban választások lesznek, és hogy a német társadalmat megosztotta Merkel azon döntése, amikor 2015 őszén a menekültek beengedéséről döntött. Merkel újabb győzelmét pedig főleg a biztonsági problémák veszélyeztetik. (Az ország gazdasága például meglehetősen jó helyzetben van.

Képtalálat a következőre: „Fb profil foto”

A cikk szerint Merkel ellenfelei abban reménykednek, hogy nála is beválik az a taktika, mint Clinton ellen: állandó kritikáknak és támadásoknak kitenni, amihez felhasználnak botokat és trollokat is. (Az utóbbiak a neten folyamatosan, naponta órákon keresztül gyűlöletet terjesztő valós személyek.)

Gyűlöletbeszéd és álhírek

A Bloombergnek ezt maga is volt alkalma tapasztalni, amikor egy Twitter-bejegyzést tett közzé Merkel véleményével kapcsolatban. Erre több tucatnyi hozzászólás érkezett, amelyek majdnem egységesen Merkel és az ő menekültpolitikájának lejáratásával foglalkoztak, részben trágár szavakkal.

A gyűlöletbeszéd és az álhírek uralják a kampányt, ezt már láttuk az USA-ban, és tennünk kell valamit ellene – mondta egy német kereszténydemokrata politikus. Merkel pártja, a CDU állítólag készül erre, növelni kívánja a gyűlölködő posztok monitorozására és megválaszolására szolgáló csapata létszámát. A német kormányt is foglalkoztatja a gyűlölet-hozzászólások és az álhírek szabályozásának kérdése.

Kapcsolódó kép

Oroszok vagy az AfD?

Nem világos, ki áll a támadások mögött – állítja a Bloomberg. (Bár sokan egyből Oroszországra gondolnak, mint az EU legfőbb ellenlábasára, vagy az agresszív német szélsőjobboldali AfD pártra – a szerk.) Ezek az akciók azonban egyáltalán nem drágák és nem nehéz ilyet összehozni. Simon Hegelich müncheni egyetemi kutató szerint 750 dollárért lehet kapni 10 ezer hamis Facebook-profilt, a Twitteren ugyanez csak 500 dollár.

A Bloomberg továbbiakban hosszasan részletezi az AfD Merkel-ellenes megnyilvánulásait, például az egyik pártvezető nemrég kijelentette, hogy a berlini halottak Merkel halottai.

Képtalálat a következőre: „Fb profil foto”

Olvasói vélemények:

1. Ez szemenszedett hazugsag. Az egesz valasztasi kampany alatt olvastam az amerikai mediat (amerikai allampolgarsagom is van), a hivatalosat is, a nem hivatalosat is, a kozossegit is, es semmi ilyen Trumpot tamogato botok “elarasztasa” NEM VOLT.
Ez egy pofatlan HAZUGSAG.
Trumpnak hatalmas nepszerusege volt (es van), a 80 FB ismerosombol egyetlen egy volt Clinton fanatikus. Egy a 80-bol!
Persze hogy ment a Trump dicsoites es Hillary ellenesseg. DE ezek valodi hus-ver emberek voltak, nem botok. Talan a libsik nem tudjak felfogni es elkepzelni hogy Killery ennyire nepszerutlen es Trump ennyire nepszeru.
Ez tortenik ha elhiszed sajat hazugsagaidat…

Hitlery tobb mint 2x annyit koltott a kampanyara, mint Trump es plusz – es ez egy egy hatalmas bonusz – a MainStream Media 100%-ban INGYEN(!) tamogatta – lelkesen. Ha ezert az MSM ingyen propagandaert Hitlery-nek fizetnie kellett volna, neki legalabb 4x annyit kellett volna elkoltenie mint amit Trump koltott.

A libsik megint hazudnak sajatmaguknak; a nemetek (privatban persze) megyuloltek Merkelt a migrik miatt. A nemetek meg vannak felemlitve (ezt nekem nemetek – tobbeszamban – itt Mo-n mondtak) igy minden kozvelemenykutataskor HAMIS eredmenyt kap az MSM es a polkorrekt Libsi bagazs, mert a nemetek nem mondjak meg nekik az igazat.
Igy azt hiszik, hogy a Merkelszapulas nem valodi, hanem botok.
Szerintem teljesen valodi, mert a neten az emberek jobban tudnak anonimek maradni, igy nyiltabban mernek nyilatkozni.

2. Well done! Jól írtad. Én is itt élek( CA).Nekem is ez a tapasztalat.Primitiv agymosás volt,és a választó lenézése ment-cinikusan.

vevoszolgalat

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Megdöbbentő.