Hoppá, nem hi­szed el, mi de­rült ki a Fa­ce­book­ról

A kö­zös­ségi oldal nél­kül bi­zo­nyí­tot­tan jobb lesz a ked­vünk. Le­gin­kább azok­nak se­gí­tett az “el­vo­nó­kúra”, akik irigy­ked­tek más fel­hasz­ná­lók élete miatt…

Kapcsolódó kép

Már egy kutatás is bizonyítja, jobb nekünk a közösségi oldal nélkül!

Ha csak pár napig is, de fokozza az életkedvünket, ha nem lépünk be – azaz boldogabbak leszünk. Mindezt most derítették ki kutatók, ezúttal azonban nem a brit tudósok…

A Koppenhágai Egyetemen végezték a kutatást. Kiderült, már egy hét elvonás is jobbá teszi az életünket. Az így felszabaduló időt pedig fordíthatjuk a családunkra…

A vizsgálatban több mint 1000 önkéntes vett részt.

Két csoportra osztották őket: voltak, akik ugyanúgy használhatták a Facebookot, mint korábban, míg a másik csoport tagjainak egy hétre le kellett mondania a közösségi oldalról.

A kísérlet résztvevőinek a vizsgálat elején és végén is ki kellett tölteniük egy kérdőívet. Ebben az életminőségükkel és érzelmeikkel kapcsolatos kérdésekre kellett választ adniuk.

Az elvonás utáni pozitív hatások főként azoknál érvényesültek, akik amúgy rendkívül sok időt töltöttek a Facebookon. És azoknál is, akik irigykedtek más felhasználók élete miatt…

Kapcsolódó kép

Bizonyító erejű az is, hogy azoknál, akik csak néha használják a közösségi oldalt, nem volt érdemi a változás a kísérlet során.

Az önmegtartóztatás viszont nem mindenkinek egyszerű: a kutatásban részt vevő önkéntesek 13 százalékának nem sikerült egy hétig sem elszakadniuk a Facebooktól.

Az egyetem szociológiai tanszékének munkatársa szerint érdemes lehet megvizsgálni a hosszabb ideig tartó távolmaradás hatásait. De ki kéne terjeszteni a vizsgálatot más közösségi hálózatokra, például az Instagramra vagy Twitterre is.

0-figura

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Hirek.