A nagytudásu pénztáros nagyon beszólt a mentősnek, ám a választ nem tette zsebre

Most olvastam, hogy nem értek ki egy kisgyerekhez valahol vidéken és a gyerek meghalt. Én köpni-nyelni nem tudtam hirtelen, de Peti azonnal átlátva a dolgokat így felelt:

penztaros

Munka utáni, délutáni vásárláson voltunk Peti fiammal a házunkhoz közel eső élelmiszer áruházban (szándékosan nem írom az üzletlánc nevét), mikor a pénztárnál valahogy szóba került Peti munkája a kasszás hölggyel.

Róla azért el kell mondanom, hogy nem szeretem. Nem szeretek nála fizetni, mert szinte személyes sértésnek veszi, hogy vagyunk mi, vevők. Nyugdíj után dolgozik a boltban, de van egy stílusa.

Sosem voltam vele udvariatlan, lenyeltem a békákat, amiket kaptam tőle az elmúlt hónapokban. Olyan ember, aki kioszt mindenkit. A legrosszabb fajta.

És akkor Peti munkája: A gyerek épp egy éjszakai 12 órás szolgálat előtt jött vásárolni az anyukájával, azaz velem. Állunk a pénztárnál, a hölgyemény kasszáz, Peti pakol, én igyekszem mosolyogni rá. Mikor ez hangzott el:

Kasszás hölgy: “És mit dolgozik a fiatalember, hogy ennyire siet?”
Én: (Büszkén) “Mentős'”
Kasszás: “Jaj, azokat utálom! Azok parasztok!”
Erre Peti is beleszólt, megkérdezve udvariasan, hogy miért is?
Kasszás: “Mert most olvastam, hogy nem értek ki egy kisgyerekhez valahol vidéken és a gyerek meghalt”

Én köpni-nyelni nem tudtam hirtelen, de Peti azonnal átlátva a dolgokat így felelt:
“Persze, mert mikor megkapjuk a központtól a riasztást még iszunk egy kávét, útközben beugrunk kék lámpával, szirénával a legközelebbi Mekibe, megvacsorázunk, csak aztán megyünk a címre”

Szánalmas volt az egész helyzet. Egy nagyon ostoba ember így látja. Sajnos sokan látják így.

Képtalálat a következőre: „mentőautó foto”

Pedig a mentős megy. Ezerrel, mint Peti, hogy segíthessen. Ahogy a riasztást megkapják, már indulnak is. Mindegy, hogy kihez. Legyen az teljesen normális család, vagy az úton fekvő, a saját vizeletében és székletében fetrengő részeg. Ők mennek. 90.000 Ft-ért. Napi 12 órát. Én meg, mint jó anyuka mosom a ruháját, az egyenruháját. Itthon. Amit teleköpött, hányt, vérzett valaki. De büszke vagyok rá.

Tán nem köpködni, meg utálkozni kéne, hanem megfizetni a mentősöket, rendes autókat adni alájuk és akkor tán odaérnének bárhova. Ők a lelküket teszik ki érted. Becsüld meg őket, egyszer szükséged lehet rájuk!”

Szerinted is fontos az üzenet? Akkor oszd meg, hogy minél több ember láthassa!

0-figura

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Hirek.