Merkel háborut indit, de nem a terroristák ellen…a facebook és a twitter bejegyzések ellen ez tiszta agyrém

A német terrortámadás után, elárasztották a Merkel és muszlim ellen hozzászólások a Facebookot és a Twittert.

Kapcsolódó kép

Merkel háborút is hirdetett, de nem a terroristák, hanem azok ellen, akik róla vagy a migránsairól rosszat mernek írni.

Első látásra igencsak hatásosnak tűnő ötlet fogalmazódott meg Németországban. A már be is nyújtott törvényjavaslat radikálisan csökkentheti a facebookos gyűlöletbeszéd mennyiségét.

A hatalmon lévő CDU vezető képviselője a Deutsche Welle szerint azt mondta: túl régóta beszélnek a lehetséges megoldásokról, most már lépni fognak, mégpedig rögtön a jövő év elején.

Képtalálat a következőre: „city”

Angela Merkel pártján túl a szociáldemokraták is foglalkoznak a témával, olyannyira, hogy Thomas Oppermann, a SPD frakcióvezetője már be is nyújtott egy törvényjavaslatot. Ennek értelmében a Facebooknak folyamatosan fogadnia kellene felhasználói jelzését a kamuhírekről és a gyűlöletbeszédről. Ez tulajdonképpen már jelenleg is megoldott, a de lényeg csak most következik: a bejelentéstől számítva 24 órája lenne a Facebooknak az ügy kivizsgálására. Ha a gyűlöletbeszédet tartalmazó vagy hamis hírt terjesztő bejegyzés 24 óra után is fent van még a Facebookon, akkor – a törvényjavaslat értelmében – 500 ezer euróra is büntethetik a közösségi oldalt. A nagyságrend kedvéért: ez nagyjából 155 millió forintot jelent.

Igenám, de mi ez a Facebook legutóbbi negyedévben mért 2,3 milliárd dolláros nyereségéhez képest? Valóban nem sok, de van itt egy bökkenő: az új német szabályozás tervezetében az áll, hogy a büntetési tételt minden egyes olyan bejegyzés után be kell fizetnie a Facebooknak, amelyet egy német felhasználó jelent, valóban gyűlöletkeltő vagy hamis, és 24 óra alatt nem törlik az oldalról. A Facebookra felkerülő posztok számát tekintve, ha csak a németországiakat is számoljuk, azt kell mondanunk, hogy nagyon hamar elolvadhat a Facebook profitja.

Ha a német törvényhozás rábólint a javaslatra, Zuckerbergéknek igencsak össze kell szedniük magukat. Illetve inkább másokat: ha 24 óra alatt érdemben ki szeretnének vizsgálni minden egyes bejelentést, ahhoz az algoritmusokon túl alighanem sok németül értő emberi munkaerőre is szükségük lesz. Ráadásul, ha a német rendszer működik, előfordulhat, hogy más országok is átveszik a modellt.

Képtalálat a következőre: „Berlin”

vevoszolgalat

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Megdöbbentő.