Magyarországi álláshirdetések burkolt feltételekkel, kifejezetten nyitott nőt keres a munkára, aki a „lazításban” is partner

A titkárnői álláshirdetés nyitottságot is kért a jelölttől. Mint később kiderült, ez nem a kommunikációs készségekre vonatkozott, hanem a munkaidőn túli közös időtöltésre a cégvezetővel.
Mariann épp munkanélküliként keresett állást, amikor a hirdetésbe botlott. Eleinte nem is sejtette, mit takarhat a nyitott kifejezés, arra gondolt, a pozíció betöltéséhez feltétel a megfelelő kommunikációs készség. Aztán gyorsan kiderült, egészen másról van itt szó.

E-mailben jelentkezett az álláshirdetésre, a 43 éves, magát vezető beosztásúnak valló férfitól hamarosan választ is kapott. A leendő pozícióval kapcsolatos elvárásokról azt írta, Mariannak telefonálgatnia és e-maileket továbbítani kell. Kiemelte, kifejezetten nyitott nőt keres a munkára, aki a „lazításban” is partner.

A férfi fotót is kért Marianntól, aki alig hitt a szemének, majd válaszában megkérdezte, mégis mit jelent a „lazítás”. A furcsa álláshirdetést kínáló férfi kertelés nélkül megírta, „a munka mellett egy »más jellegű« viszonyt is fenntartunk diszkréten”.

Mariann csalódottságában elhatározta, megállítja a perverz „munkaadót”. A férfivel folytatott levelezését megküldte a Blikknek. A szerkesztőség egyik munkatársa Mariannak adva ki magát, felhívta a hirdetőt, aki személyes beszélgetésre invitálta a hölgyet, de előbb még sürgette, a korábban kért fotót mielőbb küldje el. A levelezésben írt szándékait is egyértelműen megerősítette, köntörfalazás nélkül tudatta, a munka mellett még egyéb feladatok is várnának rá az irodában, vagy éppen azon kívül.

A történetben az a legszomorúbb, hogy a hirdető által elkövetett cselekedetnek semmiféle büntetőjogi következménye nincsen. Az eset sem egyedi, gyakran előfordulhat álláskereső nőkkel hasonló eset. És a hölgyek semmi mást nem tehetnek, továbblépnek, és más cégnél próbálnak szerencsét.

fekveneveto

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

anima-gif

Posted in Megdöbbentő.