Drasztikus intézkedés a vizmüvek szolgáltatójától, horror áron igen rövid határidővel kötelezik a lakosságot

Töb­ben is ér­te­sí­tőt kap­tak, mi­sze­rint víz­óra-cse­rére kö­te­lezi őket a szol­gál­tató, ám az ér­te­sítő 5100 Ft-os és 10800 Ft-os da­rab­árat em­le­get…

Kapcsolódó kép

Nem tétlenkedik a vízszolgáltató Mátészalkán, aki ugyanis nem cseréli le a vízóráitdecember 31-ig, annak megszűnik a vízszolgáltatási szerződése. AMátészalkaleaks blog szerint a csaknem4 hetes határidő nagyon szűkös, hiszen nem minden családban van elég pénz az ilyen váratlan kiadások fedezésére, a szolgáltató ugyanis

5100  Ft-os és 10800 Ft-os darabáron kötelezi vízóra-cserére, egy vállalkozója közreműködésével a fogyasztóit!

A mátészalkai vízszolgáltató levelét enyhén szólva aggályosnak gondolják a helyiek, ezért közérdekű bejelentésben kértek állásfoglalást az ügyben. A szerkesztőség úgy tudja, hogy egyenlőre nem érkezett válasz a szolgáltatótól, a panaszosok többek között azért is küzdenek, hogy módosítsák a vízórák cseréjének határidejét.

Az ünnepekre való tekintettel, és a fogyasztóvédelmi szempontból aggályos rövid határidők miatt kérjük a mátészalkai fogyasztók nevében azt a Tisztelt Szolgáltatótól, hogy a mérőcserére előirányzott 2016.december 31-i határidejét módosítani szíveskedjen – áll a felháborodott lakók hétfői levélben.

Képtalálat a következőre: „Mátészalka”

Ezért kerül pénzbe a vízóracsere

Utánajártunk  és pontosan megtudtuk, mikor kinek kell fizetnie a kötelező vízóracserét. Fontos hangsúlyozni, hogy alapvetően kétfajta vízmérőt különböztetünk meg: főmérőt és almérőt. A családi házaknál csak egy főmérő van, ez mindig a szolgáltató tulajdona, ők is cserélik szükség esetén és ennek költsége is a céget terheli.

vizmuvek

De más a helyzet a társasházakban, ahol a főmérő után – ami szintén a cég tulajdona – lakásonként több vízóra, úgynevezett almérő is található. Ezek viszont már a társasházi lakások tulajdonosaihoz tartoznak, így sajnos minden költség őket terheli.

Kapcsolódó képKapcsolódó kép

Forras

gif-2

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Posted in Hirek.