Felkészülés a kánikulára házilag, a legolcsóbb légkondi

.

A szeszélyes hőmérséklet optimalizálására ezelőtt már több mint száz évvel feltalálták a légkondit, azonban ez nálunk még sok-sok lakásban ismeretlen. Perszea légkondinak is számos negatív tulajdonsága van, így jobb, ha ezt az ötletes házi változatát készítjük el. Sokkal olcsóbb és egészségesebb is. Mutatjuk, mire lesz szükség.

Szerezzünk be egy jó nagy műanyag vödröt (egy 20 literes megteszi egy kisebb lakótérben), PVC csövet, hungarocellt, sok jeget és egy ventilátort. Ez utóbbi lehet aránylag olcsó fajta is, fölösleges a drága pénzkidobás.

Az alábbi videón pedig mindent egészen pontosan láthatunk. Először fúrjunk három lyukat a vödör oldalára, majd tegyük bele hungarocellt, és azt is fúrjuk át. Ezután a lyukakba illesszük bele a PVC csöveket. Fontos, hogy a csövek tökéletesen illeszkedjenek a lyukakba, ne legyen rés közöttük.

Vágjuk ki a vödör tetejét, ide fog kerülni a ventilátor. Töltsük legalább három kiló jeget a vödörbe, kapcsoljuk be a ventilátort, és így a szerkezet kitalálója szerint kb. hat órán keresztül hűsölhetünk.

Kedves Olvasónk!

Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a “Követed” gombra és pipáld ki a Megjelenités elsőként, hogy megjelenjünk a hírfolyamban.KATTINTS IDE!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

$ Lajkolj minket

Anima-gif

Posted in Legfrisseb hirünk.